Din ip: 3.236.138.35

hjem
hjem
pink floyd
pink floyd
dire straits
dire straits
venner
venner
bilder
bilder
eaa
espen
nytt
nytt
eaa.no
eaa.no
lenker
lenker
gjestebok
gjestebok
mail
mail
@eaa.no (logo) Dire Straits

Dire Straits historien

Dire Straits startet med...:

Mark Knofler :
Vokal, lead og rhythm guitars
Født 12. august 1949, Glasgow, Scotland.
Mark Knofler studerte Engels litteratur ved Leeds University, og jobbet en liten stund som junior reporter for Yorkshire Evening Post og med en lokalavis i Essex. Etter universitetet dannet han et deltids pub band med navnet Brewer's Droop, men hans hovedinntekt kom fra undervisning.

og

David Knopfler :
Rhythm guitar
Født 27. desember 1951, Glasgow, Scotland.

Knofler brødrene flyttet til London tidlig på 70-tallet og der møtte Mark...

John Illsley :
Bass
Født 24. juni 1949, Leicester, England.
Som var utdannet sosiolog og jobbet i en musikkbutikk.

og...

Pick Withers :
Trommer
Som hadde vært studiomusiker i mange år.

Og historien går som følger...:

På denne tiden var det ikke akkurat lett for Dire Straits polerte musikk å slå igjennom. Punken regjerte musikkbransjen og plateselskapene tok ikke opp Dire Straits' musikk. Men en sang skilte seg ut, 'Sultans of Swing', den ble plukket opp av Radio London DJ'en og eier av Oval Records, Charlie Gillett, og på slutten av 1977 spilte Dire Straits inn deres debut album, Dire Straits , med Vertigo Records og produsent Muff Winwood. 'Sultans of Swing' ble fort en hit og Warner Brothers Records distribuerte albumet i USA, og i mars 1979 hadde albumet havnet på andre plass på Billboard listen. Deres andre singel 'Lady Writer' var ikke en direkte suksess, men forringet ikke deres tiltrekning som et "album band".

Communiqué produsert av Jerry Wexler og Barry Beckett,solgte tre millioner album verden over. Det manglet det kommersielle aspektet fra debutalbumet, men utviklet Mark Knofler's varemerke; skarpe og kyniske tekster.

Før innspillingen av Making Movies gikk David Knofler ut av bandet for å starte en solo karriere, og har siden gitt ut flere album med forskjellige små, uavhengige plateselskap. David ble erstattet av Hal Lindes (tidligere bandmedlem av Darling) og Alan Clark som hengte seg på med keyboard.

Mark Knofler ble sterkt kritisert for å ikke variere sitt melodi og tekst formular, men albumet gikk likevel inn på singel hitlisten i UK med 'Romeo and Juliet'.

Love over Gold gjorde det mye bedre enn sin forgjenger i USA, singelen 'Private Investigations' ble deres største hit, og lå på andre plass i UK i september 1982.

Mark Knofler tilbragte en tid utenfor bandet og produserte Bob Dylan's Infidels i 1983 og han skrev 'Private Dancer' som ble en stor hit for Tina Turner i 1984. Nå respektert som musikkforfatter og som en eksepsjonelt talentfull gitarist, kunne det virke som om Dire Straits ikke ville spille en en ny plate, fordi Knofler var opptatt med å produsere for andre artister så variert som Aztec Camera, Randy Newman og Willy de Ville.

Dire Straits kom sammen igjen i 1983 med Terry Williams (eks trommeslager for Man) som erstatter for Pick Withers, og gjennomførte en besværlig verdensturne.

Et live dobbelt album, Alchemy , fylte inn tomrommet før Dire Straits neste studio album, Brothers in Arms i 1985. Som så mange andre fikk Dire Straits mye reklame og økt salg av deres album etter en opptreden på en Live Aid konsert, det og deres egen 200 dagers turne hjalp Brothers in Arms til å bli et av tiårets mest solgte album. Knofler bruker Brothers in Arms til å gjøre flere ironiske observasjoner om sin posisjon som rockestjerne, han hengte ut fjollete musikkvideoer og MTV i 'Money For Nothing', en nummer en hit i USA. Tre andre låter fra albumet, 'Walk of Life', 'So Far Away' og 'Brothers in Arms' fartet også fram og tilbake over Atlanteren og herjet hitlistene, 'Walk of Life', nådde andre plassen i UK.

Nok en gang gikk Knofler over til andre prosjekter, etter å allerede ha skrevet filmmusikken til to filmer i 1983 og 1984, henholdsvis Local Hero og Cal , skrev han filmmusikken til The Prince's Bride i 1987. Og med dette for øyet dannet Knofler i 1990 en gruppe med Brendan Croker som frontfigur, kalt the Notting Hillbillies. Deres albumdebut med det selvtitulerte albumet, the Notting Hillbillies, ble en mislykket, søvndyssende utgivelse og de la opp etter en turne i England.

Som solo artist har John Illsley gitt ut to album, Never Told a Soul, i 1984 og Glass i 1988, hvorav ingen solgte i store mengder.

I løpet av sommeren 1991 annonserte Dire Straits en massivt "comeback" turne og utgivelsen av et nytt album, On Every Street. Deres verdensturne, som tok to år å fullføre, var deres første konsert siden deres konsert i 1988, på Nelson Mandelas bursdagskonsert på Wembley Stadium i London. Mens Knofler har anstrenget seg for å finne nye utfordringer innen forsjellige musikk relaterte områder og gitt Dire Straits et seks års gap mellom album utgivelsene, hadde de likevel klart å opprettholde sin utrolige popularitet. Dette takket være massiv global markedsføring og at deres musikk appellerer til et meget vidt spektrum av publikum.

Valid CSS! Valid HTML 4.01! 120249
© eaa.no
2010-07-28 - 02:42